Matematik

Kombinatorik og sansyndlighed

03. november 2012 af Ingsi (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har fået 2 opgaver som lyder sådan her.
 

1. Der er 15 kugler i en pose 8 er røde og 7 er hvide. Du vinder såfremt du tager 2 røde op. Hvor stor er din chance for at vinde?

2.  I jeres klasse, skal der udvælges to elever til elevrådet. Hvor stor sandsynlighed er der for, at det bliver

- Pige + pige
- Dreng + dreng
- Dreng + pige?
 

 

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2012 af IAMMB (Slettet)

Der mangler lidt nogle oplysninger til opgaverne :)

fx

Hvad skal man for at vinde?

Hvor drenge og piger er der i klassen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2012 af Andreww (Slettet)

I første træk har du (8/15) chance for at trække en rød. I næste træk er der en rød mindre, og en mindre totalt set, hvorfår det bliver som i ovenstående ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2012 af Ings (Slettet)

Hey, har lige lavet en ny bruger. Da jeg har været så dum, at glemme koden til den anden.
 

Der står ikke rigtigt meget mere end det, jeg har skrevet. Men i vores klasse er vi 24


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2012 af 123434 (Slettet)

Er det bare mig, eller skal man ikke også have informationer om, hvor mange piger og drenger der er.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2012 af Ings (Slettet)

Altså det står der ikke i opgaven. Men hvis det kan hjælpe, så er vi 10 drenge og 14 pige i vores klasse


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2012 af 123434 (Slettet)

Pigerne i alt 14/24=7/12

Drengene i alt 10/24=5/12

Sandsynligheden for at få to piger er 7/12*7/12=49/144

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2012 af SuneChr

2)

2 piger  K(14 ; 2)

2 drenge K(10 ; 2)

1 dreng + 1 pige  K(10 ; 1)·K(14 ; 1)

Hver af de tre skal divideres med  K(24 ; 2)

Udregning af    K(n ; p) =  n! / (p!·(n - p)!)     og     n! = 1·2·3· ... ·n


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2012 af Andreww (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2012 af Andreww (Slettet)

#6

Det er ikke helt korrekt. Brug #7 eller den lidt nemmere fremgangsmåde (i dette tilfælde) i #2


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2012 af SuneChr

# 7  En lille ekstra regnehjælp:

K(14 ; 2) = 91

K(10 ; 2) = 45

K(10 ; 1) = 10

K(14 ; 1) = 14

K(24 ; 2) = 276

Kaldes binomialkoefficienter.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2012 af SuneChr

# 0 - 10

Klassen har 4 piger mere end drenge.

Dette giver, iflg. # 10, mere end dobbelt så stor sandsynlighed for, at begge elever i elevrådet er piger, frem for at begge elever er drenge.

Tænk lige over det, drenge !

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2012 af SuneChr

En samlet konklusion, af valg til elevråd, hvor der skal vælges to elever, blandt 14 piger og 10 drenge, er,

sandsynligheden

- at begge køn er repræsenteret i godt 50% af tilfældene.

- at begge repræsentanter er piger i knap 33% af tilfældene.

- at begge repræsentanter er drenge i godt 16% af tilfældene.

 

 


Skriv et svar til: Kombinatorik og sansyndlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.