Matematik

vektorfunktioner

04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe med delopgavene c) og d). fordi så vidt jeg har forstået skal man finde y'(t) = 0 for at finde en vandret tangentvektor

Vedhæftet fil: opgave 1d.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

c) Du har ret i at du skal finde t så y'(t) =0

d) find r(2) og r¨(2). Vinklen kan så findes af r(2)·r'(2) = |r(2)||r´(2)|*cos(u) hvor u er den søgte vinkel


Svar #2
04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

jeg forstår ikke hvad du mener. Hvad er forskellen på r(2) og r¨(2). og hvordan opstiller jeg et udtryk for vektorerne, gøres det ud fra vektorfunktionerne som helt almindelige x og y koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af peter lind

r(t) =(x(t), y(t) )  r'(t) = (x'(t) , y'(t) )


Svar #4
04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

hvordan isoleres cos(u)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2012 af peter lind

Divider med |r(2)||r'(2)|


Svar #6
04. november 2012 af solsorten1 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af hvad r(2) giver, fordi jeg får det til at give nogle koordinater på hhv. r(2) = (0,327; 0,424) & r'(2) =  (0,424 ; 0,272) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2012 af peter lind

Jeg har ikke gået dem alle igennem. I hvert fald nogle af dem er forkerte. Du må have slået forkert op på din lommeregner. Prøv evt. at bruge et regneark i stedet. Der kan man se hvad man har lavet og kan nemt rette evt. fejl


Skriv et svar til: vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.