Matematik

Bevis differentiationsregler for:

04. november 2012 af hejdu1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe?

Bevis differentiationsregler for:
1. (f+g)’(x)=f’(x)+g’(x)
2. (kf)’(x)=k·f’(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af mathon

   
                          3 trinsreglen


Svar #2
04. november 2012 af hejdu1 (Slettet)

Kan du forklare den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af mathon

 

            ...kender du ikke princippet i 3 trinsreglen?

 

                      1)   f-tilvækst    f(x+Δx)

                      2)  relativ-tilvækst    f(x+Δx) / Δx

                      3)  grænseværdien for den relative tilvækst   

                                                f(x+Δx)
                                   limes     -------- = f '(x)               hvis grænseværdien eksisterer
                                   Δx->0          Δx

                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tretrinsreglen er helt sikkert beskrevet og forklaret i din bog.

For at undersøge, om en funktion f(x) er differentiabel i x0 ,

1) beregner man først differenkvotienten

( f(x0+h) - f(x0) ) / h

2) og undersøger, om differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0 .

3) Hvis grænseværdien eksisterer, er funktionen f differentiabel i x0, og grænseværdien for differfenskvotienten kaldes funktionens differentialkvotient i x0 og skrives f '(x0) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                ...tretrinsreglen varierer fra bog til bog

   men både #3 og #4 har fat i det rigtige


Skriv et svar til: Bevis differentiationsregler for:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.