Debat

Er det snyd?

05. november 2012 af Hingo (Slettet)

Hejsa

 

I forbindelse med en individuel aflevering hjalp jeg en ven fra klassen med hans. Blandt andet gav jeg ham min opgave, så han kunne se hvordan det skulle gøres - under betingelsen af, at han lovede ikke at kopiere min opgave.

Står nu efterfølgende og er blevet lidt nervøs, fordi hvad nu hvis han har taget min opgave og min lærer kan se, at disse er identiske? Så bliver jeg vel dømt for snyd, eller hvad......på trods af, at jeg kan stå 100 % inde for alt det der står i min egen opgave.

Principielt er det vel min ven, som har snydt, men jeg er vel "medsammensvorn"?

Håber at der er nogen herinde, som kan kaste lys over situationen og eventuelt komme med et bud på hvad jeg bør gøre hvis jeg bliver dømt for snyd......

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Altså som sådan er det ikke tilladt, at "inspirere" andre studerende ved, at fremvise sin egen version. Det ender normalt i opgavekopiering. Hvis du selv har givet vennen din opgave er du frivilligt gået med til, at han i teorien kunne bruge den samme opgaveformulering. Du ville højst sandsynligt for en advarsel, hvis kopieringen bliver en realitet. Da læreren ikke kan vide, hvem af jer der har skrevet den eller om der er en 3. person.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2012 af JJ-cool (Slettet)

straffen afhænger af, hvilken form for opgave/eksamen der er tale om - i yderste konsekvens bortvisning


Skriv et svar til: Er det snyd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.