Matematik

Hjælp

05. november 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg  har meget brug for at lære hvordan man kan  beregne z og x som der står i opgaven . hjælp please .

 

tak

 

Vedhæftet fil: Udklip 1111.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at forholdet mellem ensliggene sider er konstant. Der gælder da

x/2 = 18/6

x/z = 18/y

z/2 = y/6

Bestem x, y og z ud fra disse ligninger.


Svar #2
05. november 2012 af 787 (Slettet)

betyder det at den første ligning er for x , og den anden er for z , og den tredje er for z ???

 

mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I ligningerne indgår de størrelser, der er angivet på den vedlagte tegning.

Af den første ligning finder man x .

Jeg kan se, at man mangler en ligning, og her skal man benytte, at de to trekanter også er retvinklede, således, at man kan beregne z ved at benytte Pythagoras i den lille trekant:

x2 + 22 = z2


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Af den første ligning i #1 finder man så

x = 2·18/6 = 6

og dermed

z = √(62 + 22) = √40 = 2·√10

og endelig

y = 6·z/2 = 6·√10


Svar #5
05. november 2012 af 787 (Slettet)

Mange, mange, mange tak for hjælp  :**     ^____^

 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.