Matematik

Sammenligning?

06. november 2012 af Britalje (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Sammenlign kg-priserne på kartofler i 5 kg-poser og 2,5 kg-poser?

5 kg = 24,95 kr.          2,5 kg = 16,95 kr.

Jeg vil meget gerne have en formel da jeg er igang med at skrive noter fra min opgave bog (laver alle opgaver)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn prisen for 1kg kartofler for hver af de to typer poser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2012 af PeterValberg

Hvis du køber 5 kg kartofler som 2 poser á 2,5 kg skal du betale:

pris 1 = 2 · 16,95 = 33,90 kr

hvis du i stedet køber den store 5 kg pose, skal du kun betale 24,95 kr 
for de 5 kg kartofler, hvilket er en langt billigere pris

:-)

I det første tilfælde er kg-prisen:

16,95 kr / 2,5 kg = ???? kr/kg

I det andet tilfælde er kg-prisen:

24,95 kr / 5 kg = ???? kr/kg

Hvad er billigst ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. november 2012 af Britalje (Slettet)

#1


Beregn prisen for 1kg kartofler for hver af de to typer poser.

 

Jeg bad om mellemregningen også... Men tak...


Svar #4
06. november 2012 af Britalje (Slettet)

#2


Hvis du køber 5 kg kartofler som 2 poser á 2,5 kg skal du betale:

pris 1 = 2 · 16,95 = 33,90 kr

hvis du i stedet køber den store 5 kg pose, skal du kun betale 24,95 kr 
for de 5 kg kartofler, hvilket er en langt billigere pris

:-)

I det første tilfælde er kg-prisen:

16,95 kr / 2,5 kg = ???? kr/kg

I det andet tilfælde er kg-prisen:

24,95 kr / 5 kg = ???? kr/kg

Hvad er billigst ?

 

 

Tusind tak Peter


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Og den fik du jo i #2. Du kan sikkert selv finde ud af at regne det færdigt.


Skriv et svar til: Sammenligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.