Matematik

Forskrift i kordinattsystem

08. november 2012 af Mikkelan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har dette spørgsmål som hedder: Bestem hældningstallet og forskriften for en ret linje igennem:

a: (3,7) og (-1,-9). Hver gang går den en til højre og 4 opad. Hvad hedder forskriften for dette?

Nogle som kan hjælpe :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af peter lind

y=a(x-x1)+y1 hvor x1, y1) er et kendt punkt på linjen.


Svar #2
08. november 2012 af Mikkelan (Slettet)

Altså nu er jeg ikke den skarpeste til matematik kan det forklares på en lidt lettere måde?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2012 af mette48 (Slettet)

y=ax+b

indsætter (3,7)             7=a*3+b

indsætter (-1,-9)          -9=a(-1)+b

trækker den nederste ligning fra den øverste

                                    7-(-9)=3a-(-1a)+b-b

                                    16=4a

                                    a=4

indsætter (3,7) samt a=4

                                     7=4*3+b isoler b


Skriv et svar til: Forskrift i kordinattsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.