Matematik

Differentialregning.

08. november 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved f(x) = -0,25x2 + 2x - 1

a) gør rede  for, at linjen med ligningen y=2x-1 er tangent til grafen for f.

De har samme hældning 2 i et punkt. Men hvordan regner jeg mig frem til dette punkt?


Svar #1 - Citér
I går kl. 14:03 af peter lind
Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 2

 

 

Svar #2 - Citér
24 minutter siden af Apaas
f´(x) = 2ax + b  = 2*(-0,25)*x-1 = -0,5*x-1

f`(2) = -0,5*2-1 = 2

Rigtigt?

Så ved vi at hældingen i (2,?) = 2.

Hvad gør vi så? =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du har f '(x) = -0,5x+2

Hvor er den så 2, det giver en ligning til:   2 = -0,5x+2 <=>  x=0

Så det er mit bud. Det ligner at apaas har regnet f '(x) forkert.

Husk at finde f(0)


Svar #2
08. november 2012 af Apaas (Slettet)

f´(x) = 2ax + b  = 2*(-0,25)*x+2 = -0,5*x+2

f´(2) = -0,5*2+2 = 1

Hvad gør jeg herfra :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hældningen er f ' (x)  som skal være 2, x skal IKKE være 2

f ' (x) = 2 = -1/2x+2 <=> - 1/2 x = 0  <=> x = 0


Skriv et svar til: Differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.