Matematik

Øvelse

08. november 2012 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: A-niveau

Øvelse

Vektor a = (-4 8 5) og vektor b = (13 24 -12) 

Løs ligningen vektor x + vektor a = vektor b 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

x + a = b

Isoler vektor x, og indsæt koordinaterne for a og b .


Svar #2
08. november 2012 af stinedenseje (Slettet)

x = a + b


Svar #3
08. november 2012 af stinedenseje (Slettet)

x = b - a


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt, at x = b - a . Indsæt så koordinaterne for de to vektorer og beregn vektor x .


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

      x = b - a = [13, 24, -12] - [-4, 8, 5] = [17, 16, -17]


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt, men giv nu trådstarter en chance selv.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#6

      Der bedes om følgende

                    Løs ligningen vektor x + vektor a = vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, netop, og der er ovenfor givet hjælp, der skulle sætte trådstarter i stand til at regne opgaven færdig.

At hjælpe en spørger betyder at give vink eller skub, der sætter spørgeren i stand til at gå videre, i stedet for at servere hele den færdige løsning på en guldtallerken.

Spørgeren kan altid komme tilbage igen senere med supplerende spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#8

Her er jeg uenig. Jeg mener ikke, at jeg serverer løsningen på en guldtallerken. Jeg viser alle mine mellemregninger, og hvis man stadig ikke forstår det, så kan man bare spørge igen. Jeg ønsker at hjælpe, så godt jeg kan :)

         Jeg synes, vi skal holde os on-topic, og du kan evt. kontakte mig via private beskeder, hvis du har mere at sige.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2012 af mette48 (Slettet)

#9   Tja! pedagogisk er du hvert fald ikke!


Svar #11
09. november 2012 af stinedenseje (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Øvelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.