Matematik

forskrift

08. november 2012 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: B-niveau

Omkostningerne ved produktion af varen B kan beskrives ved
en lineær funktion C(x) = ax+b, hvor x er den producerede mængde af varen
B. Ved produktion af 40 stk., er omkostningerne 3000 kr. Ved produktion af
60 stk., er omkostningerne 4000 kr. Bestem en forskrift for C og bestem
omkostningerne ved produktion af 10 stk. B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af PeterValberg

Metoden forklares glimrende i DENNE VIDEO

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Find hældningen

                                                   C2 - C1
                                    a  =        -----------
                                                     x2 - x1

Dernæst en forskrift:

C =  a • (x - x1) + C1

 

For x = 10

                  C = a • (10 - x1) + C1

 


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.