Matematik

hjælp til integrale på lommeregner

09. november 2012 af jomme27 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, vi er lige begyndt på differentialligninger i matematik, og jeg har glemt alt om differentiere og integrale.

 

jeg står nu i en situation hvor jeg skal finde integralet af dy divideret med kvadrat rod (y).

hvordan skriver jeg det ind på lommeregner?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

∫ 1/√y dy   ?

skriv ∫(1/√(y),y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2012 af mathon

 

                               ∫ dy/√(y) = ∫ 1/√(y)dy = 2·∫ 1/(2√(y))dy = 2·√(y) + k

 

tast

                               ∫(1/√(y),y,k) = .....


Svar #3
09. november 2012 af jomme27 (Slettet)

så jeg bytter bare dy ud med 1 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#3 nej

∫ dy/√(y) = ∫ (1/√(y)) dy


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

fordi dy egentligt betyder gange dy, og faktorernes orden er vilkårlig når der er tale om gange.

Du flytter simpelt hen bare rundt på rækkefølgen så du får den kendte form ∫ (.... )dy


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Husk lige at der er forskel på "(integralet af dy) divideret med kvadrat rod y." Hvor ∫ dy giver y,

og "integralet af (dy divideret med kvadrat rod y)"


Skriv et svar til: hjælp til integrale på lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.