Matematik

Nulreglen: 6x^2=3x (hvordan skal den løses)

10. november 2012 af nuurblrac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Er det nogen der er gode til nulreglen for jeg har akut brug for hjælp

Jeg skal løse ligningen 6x2=3x med nulreglen og jeg er ikke det store matematik geni så det ville være super hvis nogen ville hjælpe :) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. november 2012 af nielsenHTX

6x2=3x ⇔

6x2-3x=0 ⇔

x*(6x-3)=0 ⇔ med nulreglen bliver det

x=0 eller 6x-3=0

hver ligningen løses hver for sig.


Svar #2
10. november 2012 af nuurblrac (Slettet)

Mange tak 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2012 af mathon

eller skrevet

                            6x2-3x = 6x·x - 6x·(1/2) = 6·x·(x - (1/2)) = 0


Skriv et svar til: Nulreglen: 6x^2=3x (hvordan skal den løses)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.