Matematik

førstekoordinat

10. november 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn ligningen for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinataten 1.

Vil det ikke bare sige at x = 1 ? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det vil sige, at x0 = 1 i tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
10. november 2012 af 384106 (Slettet)

Ja, det ville jeg også mene. 
 

Har ligningen x^3-3x^2+x+1

f'(x) = 3x^2-6x-+1

f ' (1) = 3*(1)^2-6*(1)+1 = -2

y = 0-2(x+1) <=> y = -2x-2, men det passer ikke?

Har regnet min y værdi ud ved at sætte 1 ind på x´s plads i min øverste ligning.. mmh???


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

x^3-3x^2+x+1 er ikke en ligning, men en funktion.

Du har ikke indsat korrekt i tangentligningen , se #1. Man får jo

y = f '(1) · (x - 1) + f(1)

   = -2·(x - 1) + 0

   = -2x + 2


Svar #4
10. november 2012 af 384106 (Slettet)

Ja, kan godt se jeg er kommet til at sætte et plus i stedet for +! 
og ja selvfølgelig er det en funktion my bad.. 
Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: førstekoordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.