Matematik

(s-t)(s+t) - (s+t)^2 + 2st

11. november 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Hvis jeg har denne formel (s-t)(s+t) - (s+t)^2 + 2st 

også skal jeg sætte 3 ind for s og 2 ind for t 

Hvordan kommer det så til at se ud?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af cul8r (Slettet)

(3-2)(3+2) - (3+2)^2 + 2*3*2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

Man kan også starte med at reducere udtrykket

(s-t)(s+t) - (s+t)2 + 2st =

(s-t)(s+t) - (s+t)(s+t) + 2st =

(s+t)[(s-t)-(s+t)]+2st =

(s+t)(s-t-s-t)+2st =

(s+t)(-2t)+2st =

-2st-2t2+2st = -2t2

-2*22= -8


Svar #3
12. november 2012 af cillebaek (Slettet)

Så hvis man nu sætter (3-2)(3+2) - (3+2)^2 + 2*3*2 ind 

Vil den næste så se sådan ud: 

3^2+6-2-6-(3^2+2^2+12) + 12 også 
3^2-2^2-3^2+2^2+12+12 også give 
-2*2^2 = -8 ??


Skriv et svar til: (s-t)(s+t) - (s+t)^2 + 2st

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.