Matematik

Sinus og cosinus

11. november 2012 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og ABC . Det oplyses, at AB 10 ,
AC  6 , AB 15 , samt at ??ACB og ??AC??B?? er rette.
Beregn BC og B??C?? .

Nogen der kan hjælpe ved ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive det uden ??

I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant.


Svar #2
11. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Sorry..

På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og AB´C´ . Det oplyses, at AB  10 ,
AC = 6 , AB = 15 , samt at ACB og AC´B er rette.
Beregn BC og B´C .


Svar #3
11. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Skal jeg ikke bruge cosinus relationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. benyt Pythagoras til at beregne kateten BC, og genlæs så sidste linie i #1.


Svar #5
11. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Så skal jeg bare sige 6^2+15^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

  To ensvinklede trekanter

           ABC og AB'C'

      Pythagoras i trekant ABC giver

            |AC|2 = |AB|2 + |BC|2

            |BC|2 = |AC|2 - |AB|2

            |BC| = √ (|AC|2 - |AB|2)

 Da trekant ABC og AB'C' er ensvinklede

            |BC| / |BC'| = |AB'| / |AB|

            |BC'| = ..


Svar #7
11. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) Det var forståeligt


Skriv et svar til: Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.