Matematik

f(x)=-x^2+8x-7

11. november 2012 af hæhæhæhæh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lad f(x)=-x^2+8x-7


a. Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i røringspunktet (2,5)


b. Bestem ligningen for den tangent til grafen for f, der er parallel med linjen y=2x-5.


c. Tegn graf og tangenter i samme koordinatsystem

 

nogen der kan hjælpe, med a og b?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af mathon

    skriv den almene
    tangentligning
                                y = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 a)  husk

                             f (x) = xn

                             f ' (x) = n • xn-1

   derfor

             f (x) = x2 + 8x - 7

             f '(x) = 2x + 8

             f '(2) = ..

             f (2) = ..

 da røringspunkt (2,5)

   Tangentens ligning

         y = f(2) + f '(2) • (x - 2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

b) ligningen for tangenten til grafen for f, der er parallel med linjen y = 2x - 5

      Vi ved fra a)  at  f '(x) = 2x + 8

 Der ses af den rette linjens ligning, at hældningen i x0 er 2,

                 dvs.           f '(x0) = 2

                                   x0  isoleres..

                y = f(x0) + f'(x0) • (x - x0)

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

b)

Hældningen for linien y=2x-5 er 2

find f'(x) og sæt den lig 2

find x af ligningen

indsæt a=2 og x i y=ax+b og isoler b


Svar #5
11. november 2012 af hæhæhæhæh (Slettet)

mange tak skal I have:)

 


Skriv et svar til: f(x)=-x^2+8x-7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.