Matematik

Reducering

12. november 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducér udtrykket 3(p + q)^2 - 6p(q – p) 

 

Jeg kan ikke finde ud af at reducer dette udtrykket 

pfh. tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

          3 (p + q)2 - 6p (q - p)

          3p2 + 3q2 - 3 • 2pq - 6pq + 6p2

          9p2 + 3q2


Svar #2
12. november 2012 af Onleene95 (Slettet)

Takker :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

3(p + q)^2 - 6p(q – p) =

3(p2+q2+2pq) -(6pq-6p2) =

3p2+3q2+6pq -6pq+6p2 =

9p2+3q2

pas på #1 har en "tastefejl" i 2.linie


Svar #4
12. november 2012 af Onleene95 (Slettet)

Tak Mette 


Svar #5
12. november 2012 af Onleene95 (Slettet)

Tak Mette 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

ja der skal stå "+ 3•2pq


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.