Matematik

(s-t)(s+t)-(s+t)^2+2st

12. november 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har denne formel: (s-t)(s+t)-(s+t)^2+2st


Kommer det så til at se sådan ud hvis man indsætter s for 3 og t for 2 Så hvis man nu sætter

(3-2)(3+2) - (3+2)^2 + 2*3*2 

3^2+6-2-6-(3^2+2^2+12) + 12

3^2-2^2-3^2+2^2+12+12 

-2*2^2 = -8 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

(3-2)(3+2) - (3+2)^2 + 2*3*2  ok

du har tabt et 2 i 2. linie og glemmer at skifte fortegn når du hæver minusparentesen i 3. linie

det nemmeste er at regne indholdet i parenteserne ud

1*5 - 52 + 12 =


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan jo gøre udregningerne lidt lettere ved at benytte et par kvadratsætninger og observere, at

(s-t)(s+t) -(s+t)2 +2st = s2 -t2 - s2 -t2 -2st +2st = -2·t2


Skriv et svar til: (s-t)(s+t)-(s+t)^2+2st

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.