Matematik

Fourierrækker

12. november 2012 af mathiasplanck (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe mig med en Fourierrække? Skal bestemme om den er lige, ulige eller ingen af delene. Har kigget diverse kriterier igennem, men synes stadig ikke at kunne bestemme noget med sikkerhed. 

Fourierrækken ser ud således:

1+(1/2)*sin(x)+sum(cos(n*x)/2^n, n = 1 .. infinity)

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af peter lind

Den er ingen af delene. 1 er et tal og ændrer sig ikke, hvis du skifter fortegn på x, så den del er lige. sin(x) er en ulige funktion fordi sin(-x) = -sin(x)  cosinus funktionen er en lige funktion fordi cos(-x)  =cos(x)


Svar #2
12. november 2012 af mathiasplanck (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar. 

Skal endvidere bestemme Fourierkoefficienter på kompleks form, og hvordan forholder det sig så med an og bn led, hvis den ikke er nogle af delene?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2012 af peter lind

Det betyder blot at der er både an og bn led der ikke er 0


Svar #4
12. november 2012 af mathiasplanck (Slettet)

Mange tak. Men hvordan finder man an og bn af rækken, hvis der er begge dele?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af peter lind


Skriv et svar til: Fourierrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.