Matematik

Blækregning...

12. november 2012 af MadsChristense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej !

Jeg sidder med nogle opgaver om diffenrentialregning.. Jeg mangler et par opgaver, som jeg simpelthen ikke forstår. Det ville være rigtig fedt, hvis nogle kunne hjælpe mig med dem.

Det er opg. 4, 5, 6 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den sædvanlige inflation, hvor et par = 3?

4) Man bestemmer monotoniforholdene for en funktion f(x) ved at undersøge fortewgnsvariationen for den afledede f '(x). Start derfor med at løse ligningen f '(x) = 0.

5) Løs ligningen f '(x) = 0 for at finde eventuelle maksima eller minima.

6) Samme fremgangsmåde.


Svar #2
12. november 2012 af MadsChristense (Slettet)

Jeg kan vel ikke få dig til at løse den for mig? Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre med den :(


Svar #3
12. november 2012 af MadsChristense (Slettet)

5 og 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Start i hver opgave med at differentiere den forelagte funktion og løs så ligningen f '(x) = 0 .


Svar #5
12. november 2012 af MadsChristense (Slettet)

4'eren har jeg løst forholdvist let. 

I 6'eren hedder f ' (x) = 0

= f(x)dx=5- e^x


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det sidste er noget vrøvl, men det er korrekt, at for funktionen f(x) = 5x - ex er f '(x) = 5 - ex .

Løs så ligningen f '(x) = 0 på intervallet [-4 ; 8] .


Svar #7
12. november 2012 af MadsChristense (Slettet)

Er det her rigtigt ? :)

(f^' (x)= 0,x)→x =ln?(5)≈1,6

f(1,6)= 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Beregningerne er korrekte tilnærmede beregninger. Man skal bestemme funktionens maksimum på det angivne interval.


Svar #9
12. november 2012 af MadsChristense (Slettet)

Det forstår jeg ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man skal først undersøge, om der er tale om et lokalt minimum eller maksimum. Man skal også angive den eksakte værdi i stedet for tilnærmede værdier.


Skriv et svar til: Blækregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.