Debat

HjÆlP

20. september 2005 af Freud (Slettet)
Nogle der kan forstå følgende:

Morgenbøn:

Levende morgen
skil surt fra sødt
og inderst fra yderst
mit inderste sure hovmod,
at jeg kan frygte
når frygtens time slår,
at jeg kan høre
hvor jeg skal falde ind
når den store musik begynder.

- Af Benny Andersen

Svar #1
20. september 2005 af Freud (Slettet)

UPS! Kom til at sætte det under Debat, sorry...

Svar #2
20. september 2005 af Freud (Slettet)

er digtet virkelig så langt ude ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2005 af SomeOneMore (Slettet)

måske noget med at man skal bemærke alle de (små) ting der er gode i livet en trist (mandag) morgen... (at skille surt fra sødt). og det at man først frygter når der er noget at frygte. man skal leve livet mens man kan, og ikke tænke for dybt over det, "den store musik" måske = livets spil. At han kan finde hans plads i livet og følge en sikker sti.

Benny Andersen var meget virkelighedsnær i hans digte, og brugte mange symboler fra den virkelige verden, i stedet for den mere "opdigtede" - illustrerede digteform... hvis det giver nogen mening :]

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Den kan også anskues på en anden måde:
Man går i sit daglige tummerum, og man kender alt hvad der foregår omkring sig, man tænker/sige ofte det samme. Frygten bære her en central rolle i digtet, og kan derfor ledes til at når >>lynet slår ned<< (en anden udgave af "når den store musik begynder"); en pludselig forandring -> men hvor skal jeg så falde ind nu? (frygten for den ukendte forandring - noget i den retning)

Men han var som sagt meget virkelighedsnær, i den forstand at han
nedbryder det lyrisk ophøjede (love is all around ... kind of sound -> "hvem med to ben og en potens tror på det?"

Svar #5
20. september 2005 af Freud (Slettet)

Jeg syntes selv den første forklaring/fortolkning er bedst, det klinger lidt mere, hvad syntes du?

Svar #6
20. september 2005 af Freud (Slettet)

Hvad forstår du såved dette digt:

BORDBØN:

Giv mig i dag
Mit brød at smøre.
Blødt og strengt skal mødes
i mine hænder
og smørrets solskin overvælde
brødets mørke.
Lad mig røre ved det vi lever af,
brunt brød, gult smør,
kærlighed.

BENNY ANDERSEN

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Jeg synes der er noget godt i den sidste også, men det virker et eller andet sted måske lidt for langt ude, og kan derfor også bedre forholde mig til den første.

mht Bordbøn:
Morgenbøn kommer lidt ind på livets helhed (især set for den første fortolkning), og vil her mene at det er mere hovedindgrediensen i livet: Kærlighed.

Alle skal have og yde kærlighed "hver dag". Man bør elske folk som de er, på godt og ondt, (det mørke brød; rugbrød er hård, mens smøret er blødt og "saftigt"). igen vil jeg sige at det drejer sig om at lade det "smukke" dække over det mindre gode. "lad mig røre ved det vi lever af" brød og smør = godt og ondt.
>>vil du elske og ære ham/hende, i medgang og modgang

Jeg synes måske det minder lidt for meget om den anden, til at det skulle være præcis det, men det må være noget i den retning. Det er jo trodsalt også i samme stil; morgenbøn - bordbøn...

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Jeg synes der er noget godt i den sidste også, men det virker et eller andet sted måske lidt for langt ude, og kan derfor også bedre forholde mig til den første.

mht Bordbøn:
Morgenbøn kommer lidt ind på livets helhed (især set for den første fortolkning), og vil her mene at det er mere hovedindgrediensen i livet: Kærlighed.

Alle skal have og yde kærlighed "hver dag". Man bør elske folk som de er, på godt og ondt, (det mørke brød; rugbrød er hård, mens smøret er blødt og "saftigt"). igen vil jeg sige at det drejer sig om at lade det "smukke" dække over det mindre gode. "lad mig røre ved det vi lever af" brød og smør = godt og ondt.
>>vil du elske og ære ham/hende, i medgang og modgang

Jeg synes måske det minder lidt for meget om den anden, til at det skulle være præcis det, men det må være noget i den retning. Det er jo trodsalt også i samme stil; morgenbøn - bordbøn...

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2005 af SomeOneMore (Slettet)

what?? jeg trykkede da kun engang?? :S

Skriv et svar til: HjÆlP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.