Matematik

produktreglen

13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(x)=x3-4x2=x(x2-4x)

jeg skal bruge produktreglen her? altså hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

f(x)=x3-4x2  => f'(x)=3x2-(4*2)x=3x2-8x

Konstanter ganget på, lader man stå :) 

Men du kan da sagtens bruge produktreglen:

f'(x)=(x3-4x2)'=3x2-(0+4*2x)

Det er måske bare redundant i det her tilfælde. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af PeterValberg

Generel regel ved differentiation af polynomier:

denne regel bruges på alle led indeholdende x i polynomiet

dertil kommer en "hurtig" regel for konstanten:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.