Matematik

Parabel

13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Jeg sidder her uden helt at have forstået dem

En parabel har ligningen y=2x^2-2x-2.
Punkterne A og B ligger på parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2.
Bestem en ligning for parabeltangenterne gennem A og gennem B.
Bestem et gradtal for en af vinklerne mellem de to fundne tangenter.


Svar #1
13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(0)=2?*0?^2-2*0-2=-2
f^' (x)=4x-2=2x
f^' (0)=4*0-2=-2

 

jeg ved bare ikke bare hvordan jeg skal finde gradtal


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af PeterValberg

f(x) = 2x2 - 2x - 2

f(0) = 2·02 - 2·0 - 2 = -2
f(2) = 2·22 - 2·2 - 2 = 2

Punktet A =(0,f(0)) = (0,-2)

Punktet B = (2,f(2)) = (2,2)

f'(x) = (2x2 - 2x - 2)' = 4x - 2

Bestem nu:

f'(0) og f'(2)

Tangenten gennem A:

yA = f'(0)(x - 0) + f(0)

Tangenten gennem B:

yB = f'(2)(x - 2) + f(2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af PeterValberg

se vedhæftede grafik (GeoGebra)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:parabel.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af PeterValberg

Mht vinklen mellem tangenterne:

Tangenten gennem A har normalvektoren nA = (2,1)

Tangenten gennem B har normalvektoren nB = (-6,1)

(tydliggøres ved omskrivning af ligningerne)

Vinklen mellem tangenterne er lig med vinklen mellem deres normalvektorer,
brug formlen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.