Matematik

hjælpp

13. november 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

en parabel har ligningen y=0,5x2-4x+10

Bestem en ligning for parablens tangent i punktet med x-koordinaten 2.

y=0,5x2-4x+10

y´=x-4

2-4= -2

er det rigtigt?

og andet spørgsmål lyder sådan bestem trekantens areal samt dens vinkel det kan jeg simpelthen ikke forstå...:(

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af hbhans (Slettet)

Ja, nu har du fundet tangentens hældning; så mangler du blot at finde tangentens ligning. Den går gennem punktet (2,f(2)).


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af PeterValberg

Tangenten til grafen for f(x) gennem punktet (x0,f(x0)) kan bestemmes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.