Matematik

hjælp haster

13. november 2012 af 12hus (Slettet)

Reducér (a-b)2-b(a+2b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Source (Slettet)

Benyt kvadratsætningen

               (a-b)2 = a2 + b2 - 2·a·b


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af SuneChr

Gang 2 ind i første parentes

Gang (- b) ind i anden parentes

Læg sammen

# 0   (a - b)2 eller (a - b)·2      ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er sikkert tale om

(a-b)2 - b(a+2b) ,

så en kvadratsætning vil være på sin plads her.


Svar #4
13. november 2012 af 12hus (Slettet)

prøve lige trin for trin


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2012 af Source (Slettet)

 trin for trin

   (a-b)2-b(a+2b)

   = a2 + b2 - 2·a·b - ab - 2b2

   = a2 - b2 - 3ab


Skriv et svar til: hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.