Matematik

vinkel med x-aksen

14. november 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg regner med vektorer. i en opgave har jeg et kordinatsystem, og har fået opgivet en trekant, og kender alle punkterne. men så for jeg et spørgsmål: hvilken vinkel danner V1med x-aksens positive retning?

 

er der nogen der ved hvordan jeg skal gøre det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Hvis punkterne er kaldt A, B, C kan du jo indføre tre vektorer. Fx. vektoren ABBC, AC, herefter bestemmer du bare den efterspurgte vinkel på normalvis. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis v1 er en vektor, kan man benytte, at vektoren a = [1 , 0] er en retningsvektor for x-aksen. Bestem så vinklen mellem de to vektorer v1 og a .


Svar #3
14. november 2012 af alicedrips (Slettet)

andersen11, men hvordan forlænger jeg vektoren V1 så han skærer x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det giver ingen mening (han om en vektor??). Benyt formlen for at beregne vinklen u mellem to vektorer a og b

cos(u) = (ab) / (|a||b|)


Svar #5
14. november 2012 af alicedrips (Slettet)

jamen det er fordi at begyndelses punktet ligger i (2,2) og så ender vektoren i punktet (6,5).

det er sikkert dumt at jeg ikki ved det, men skal jeg så bare bruge vektoren V1 selv om det ikki begynder før (2,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

En vektor repræsenterer en størrelse med retning. En vektor starter ikke i noget bestemt punkt. De to punkter giver anledning til vektoren

v1 = [6-2 , 5-2] = [4 , 3]


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2012 af PeterValberg

Vinklen α mellem x-aksen og vektor v1 kan i dette tilfælde alternativt bestemmes som:

α = tan-1(3/4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vinkel med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.