Matematik

Sammensattunktion

15. november 2012 af nulle26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har lidt problemer med lidt problemer med ophævning af rodtegnet

F(x)=x2-3

G(x)=2√2x-6

Først beregnes udtrykket for F sammensat med g som gvier 8x-27, baseret på at udtrykket kommer til at hedde (2*√2x-6)2-3

Men så når udtrykket for g sammensat med f, når jeg dette udtryk:

gof=2*√2*(x2-3)-6.

Hvordan ophæver man kvadratrodstegnet på dette udtryk, håber nogen kan hjælpe lidt.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lad være med at bruge st for funktionerne, når de er givet ved små bogstaver.

Menes der

g(x) = 2·√(2x-6)  ?

Så er

f(g(x)) = g(x)2 -3 = 4·(2x-6) -3= 8x -27 , og

g(f(x)) = 2·√(2f(x)-6) = 2·√(2(x2-3)-6) = 2·√(2x2-12)


Svar #2
15. november 2012 af nulle26 (Slettet)

det er det der menes for udtrykket for g(x)

Og er også kommet frem til dit udtryk for g(f(x)), men spørgsmålet er hvordan man ophæver rodtegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan man ikke slippe af med, ligesom man heller ikke kan slippe af med rodtegnet i forskriften for funktionen g(x) .


Svar #4
15. november 2012 af nulle26 (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen. Så var jeg ikke helt på vildspor

Skriv et svar til: Sammensattunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.