Matematik

Differentialregning

16. november 2012 af krededk123 (Slettet)

Hej jeg har brug for hjælp til en matematik opgave.

jeg skal lave en funktionsundersøgelse forligningen x^2.

Så mit spørgsmål er, hvordan man finder asymptobe og hvordan man finder grænseværdien?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af PeterValberg

Funktionsundersøgelse

Bestem den afledede funktion f'(x)
Løs ligningen f'(x) = 0   (hvilket giver dig de værdier for x, hvor f(x) har ekstrema (maksimum og/eller minimum)
Foretag fortegnsundersøgelse for f'(x) før, mellem og efter disse ekstremaer, hvilket vil "afsløre" om f(x) er stigende eller faldende i de givne intervaller.
Opskriv monotoniforholdene

Givet funktionen:

f(x) = x2

Bestemmes den afledede:

f'(x) = (x2)' = 2x

Ekstrema bestemmes:

f'(x) = 0    ⇒    2x = 0    ⇔   x = 0

f(x) har således et ekstrema når x = 0

Fortegnsundersøgelse for f'(x):
(her vælges værdier for x på begge sider af ekstremaet)

f'(-1) = 2·(-1) = -2
f'(1) = 2·1 = 2

Monotoniforhold:

f er aftagende (faldende) i intervallet ]-∞;0] da f'(x) < 0
f er voksende i intervallet [0;∞[ da f'(x) > 0

f har (globalt) minimum i punktet (0,f(0)) = (0,0)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.