Matematik

Fortegnsvariationen for polynomierne

18. november 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Jeg ville høre om I kunne hjælpe mig med denne opgave, som handler om fortegnsvariationen for polynomierne.

f(x)=5*x*(x+2)*(x-5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af SuneChr

f  har tre reelle rødder

f(x)             0                       0                            0

---------------|---------------------|------------------------|---------------------->

  x             - 2                       0                           5

Undersøg, ved at indsætte værdier imellem, og udenfor rødderne, fortegnet for f .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 Find rødderne vha. nulreglen

       Hvor er f(x) = 0 ?

 derefter lav en fortegnsundersøgelse af f(x) på hver side af disse rødder


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af mathon

 

        f(x) = 5x(x+2)(x-5)

             for -2<x<0             (-)•(+)•(-) = (+)

             for 0<x<5             (+)•(+)•(-) = (-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af hbhans (Slettet)

Se på fortegnet for f(x) når x varierer.

Eksempel: hvis 0 < x < 5 bliver fortegnet for de tre faktorer : +, + og -, og f(x) er altså negativ.


Svar #5
18. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

#1 Er det rigtige fortegn?

f(x)             0                            0                            0

---------------|---------------------|------------------------|---------------------->

  x        -     - 2          +               0         -                  5            +


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2012 af SuneChr

# 5   Ja. Korrekt. Man kan se kurven for sig - ik'?

Fortegnene skal nu stå på linjen med f(x) .


Svar #7
18. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

ok :)

så rødderne er -2, 0, 5. (hvordan kan det være 0?)

Hvad med denne ?

f(x)=(x+1)*(x-17)*(x+8)2

rødderne: -1, 17, -8


Skriv et svar til: Fortegnsvariationen for polynomierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.