Matematik

HJÆÆÆLP

18. november 2012 af Weng1304 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Jeg har problemer med en opgave. Håber i kam hjælpe mig, tak på forhånd :)

Joan, Niels og Kent skal dele 992kr. i forholdet 1:3:4.
Hvor meget får de hver?
Hvor meget ville de få hver, hvis forholder var 2:6:8

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af 123434 (Slettet)

1+3+4=8

Joan 1/8*992kr

Niels 3/8*992kr

Kent 1/2*992kr

 


Hvor meget ville de få hver, hvis forholdet var 2:6:8?

Samme princip, som den første opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af PeterValberg

kald Joans del for x, du har så:

992 = x + 3x + 4x
992 = 8x
x = 124

Joan skal have              124 kr.
Niels skal have 3·124 = 372 kr
Kent skal have 4·124 =  496 kr

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af mette48 (Slettet)

forholdet  2:6:8 kan forkortes med 2 til 1:3:4, som giver samme fordeling som 1. spørgsmål


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.