Matematik

Hjælp mig.....

20. november 2012 af Henrik2200 (Slettet)

Forklar, hvordan man på lommeregneren eller it-matematik program finder forskriften for en lineære funktion, når to punkter kendes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af mathon

 

                  solve(y1=a*x1+b and y2=a*x2+b,{a,b})          a og b beegnes


Svar #2
20. november 2012 af Henrik2200 (Slettet)

Forstod ikke helt, kan du lige forklare det igen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

Jeg plejer at gøre følgende, når de to punkter er (x1,y1) og (x2,y2):

y - y1 = a(x - x1) hvor a = (y2 - y1)/(x2 - x1).

I #1 ser det ud til at man med en avanceret matamatikregner ved ren tastning kan finde a og b, hvor b er det stykke, som linien afskærer af y-aksen. Det skal nok passe! Så får man en ligning på formen:   y = ax + b.


Skriv et svar til: Hjælp mig.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.