Matematik

Hjælp!

20. november 2012 af d0x (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan virkelig ikke det med ligninger?

Hvad gør man i disse?

 

a) 2 * x(7 opløft) = 17

b) 4 * x (3,6 opløft) = 42

C) 15 * x(12 opløft) = 197


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af peter lind

Ligningen a*xb = c kan løses ved at man dividerer med a på begge sider af lighedstegnet og derefter tager logaritmen på begge sider

xb = c/a <=> b*ln(x) = ln(c/a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af nielsenHTX

nemmere er det nok at bruge at

a*xb=c ⇔x=(c/a)1/b


Svar #3
20. november 2012 af d0x (Slettet)

Ok mange tak begge to :)

 


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.