Matematik

Binomialfordeling

20. november 2012 af msom (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

har brug for lidt hjælp! jeg er ved at lave matematik aflevering og er lidt usikker på om jeg har lavet rigtigt..:-/

På grund af den økonomiske situation er 30% af alle konti i et stort firma ikke blevet betalt. Der udvælges nu en stikprøve på 10 konti.

X=antal ikke betalt konti

X~b(10,0.3)

a. Hvad er sandsynligheden for, at ingen af de 10 konti er betalt?
      P(X=0)
      P(0,0282)→2,82 %

b. Hvad er sandsynligheden for, at netop 6 ikke er betalt?
      P(X≤6)=0,9894→98,94%

c. Hvad er sandsynligheden for, at højst 7 ikke er betalt?
      P(X≤7)=0,9984→99,84%

d. Hvad er sandsynligheden for, at mindst 3 ikke er betalt?
      P(X≥3)=0,6172→61,72


Jeg har aflæst i GeoGebra..

Er disse tal rigtige??

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af nielsenHTX

jeg får det samme, men i b) er det P(X=6) du skal udregne

(P(X=6)=3,68%)


Svar #2
20. november 2012 af msom (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Bruger du også Geogebra til at aflæse? eller kan man udregne ved hjælp af en formel? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af nielsenHTX

#2 jeg bruger maple til at regne.

og ja der er naturligvis en formel.

både for P(X=a) og P(X≤a) osv.


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.