Matematik

Hjæælp:)

20. november 2012 af qwertyqwert (Slettet)

Hej

 

Er der en som ved hvordan denne opgave løses?

Givet f(x)=-x^2 + 6x-3. Løs ligningen f(x)=5. For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c. 1)ingen løsninger, 2)en løsning, 3) to løsninger

 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen f(x) = 5 er en 2.-gradsligning.

Ligningen f(x) = c er også en 2.-gradsligning. Ligningens diskriminant afspejler antallet af løsninger til ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 f(x) = - x2 + 6x - 3

       f(x) = 5

       - x2 + 6x - 3 = 5

               isoler x

   Fra wikipedia

    d > 0: 2 løsninger, begge tilhørende de reelle tal.
    d = 0: 1 løsning tilhørende de reelle tal; denne løsning kaldes en dobbeltrod, da den er et specialtilfælde af ovenstående.
    d < 0: Ingen reelle løsninger; 2 komplekskonjugerede løsninger i de komplekse tal.

        hvor d = b2 - 4ac


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

f(x) = x2 + 6x -3 = c

f(x) = x2 + 6x -3 -c = 0

Hvis  d = 62 - 4·1·(-3-c) er <0, =0, >0 er der ingen, én eller to løsninger.


Skriv et svar til: Hjæælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.