Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Lagrange
21. november 2012 af
nøddeb (Slettet)
Hej :-) jeg er en smule i tvivl.
Jeg har fået opgivet:
Tc= (Qh+Qu)^2+2Qh+10Qu
To efterspørgelsesfunktioner:
Ph=90-Qh-Qu
Pu=126-2Qh-3Qu
Jeg har fundet en profitfunktion.
Nu har jeg fået at vide at der kun kan produceres 10 enheder i alt og der gælder at Qh+Qu=10 og jeg skal opstille den med lagrange. Som et udtryk for virksomhedens profitmaksimeringsproblem.
Jeg ved lagrange ser sådan ud g(x,y)=f(x,y)+lampda(M-fi(x,y))
Jeg ved at
fi(x,y) = Qh+Qu
M=10
Jeg er i tvivl om hvad f(x,y) er?
Jeg har fået opgivet:
Tc= (Qh+Qu)^2+2Qh+10Qu
To efterspørgelsesfunktioner:
Ph=90-Qh-Qu
Pu=126-2Qh-3Qu
Jeg har fundet en profitfunktion.
Nu har jeg fået at vide at der kun kan produceres 10 enheder i alt og der gælder at Qh+Qu=10 og jeg skal opstille den med lagrange. Som et udtryk for virksomhedens profitmaksimeringsproblem.
Jeg ved lagrange ser sådan ud g(x,y)=f(x,y)+lampda(M-fi(x,y))
Jeg ved at
fi(x,y) = Qh+Qu
M=10
Jeg er i tvivl om hvad f(x,y) er?
Skriv et svar til: Lagrange
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.