Matematik

Aflæs af elmåler

21. november 2012 af Mra9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemmer med en opgave i matematik

En person har aflæst sin elmåer hver aften igennem en periode på 14 dage. Det viser sig, at der med tilnærmelse gælder:

f(x) = 20x + 33760

Hvor f(x) betegner målerens visning (målt i KWh) på dag nr. x i perioden.

a) Hvad fortæller denne model om det daglige elforbrug i perioden.

    Hvilken dag viser måleren 33900 kWh ?

 

Kan i hjælpe, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af Thzt (Slettet)

En lineær funktion lyder således: f(x) = ab + b.

20x fortæller os, at der bliver forbrugt 20 kWh pr dag (x), og 33760 er startpunktet.

Du kan beregne hvilken dag måleren viser 33900 kWh ved at omskrive ligningen:

33900 = 20x + 33760

Så skal du bare isolere x :-)

Håber det hjælper 


Svar #2
21. november 2012 af Mra9 (Slettet)

Det hjalp, mange tak :)


Skriv et svar til: Aflæs af elmåler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.