Matematik

sandsynlighedsfordelinger

21. november 2012 af MadsGuns (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogle som har en formel til at regne den her opgave ud ? Tak på forhånd :)

En handelsvirksomhed sælger ind i et marked, hvor de møder en efterspørgsel, det er rimeligt at beskrive som normalfordelt omkring forventningen 200 med en spredning på 30.

I en periode på 28 måneder benyttes den samme indkøbsrutine i virksomheden. Indkøbs¬afdel-ingen anslår, at sandsynligheden at komme i restordre for en given måned med denne ind-købs¬rutine er 6%.


1. Hvor stor er da risikoen for, at virksomheden oplever mindst tre måneder med restordre for den pågældende vare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af peter lind

Det er lidt uklart. Hvis der forstås i den pågældende periode på 28 måneder er det en binomialfordeling med n=28 og p = 0,06


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2012 af nielsenHTX

du kan bruge binomialfordelingen i det der kun er 2 udfald


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

P(x≥3) for b(28, 0,06)

 

Dvs du kan finde 100% - P(x≤2)

Brug formlen i afsnittet "Probability mass function" på http://en.wikipedia.org/wiki/Binomial_distribution

og find for x=0, x=1, og x=2.   Læg disse tre sammen og træk summen fra 100%.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Enten har måneden restordre eller ej: To udfald --> brug binomialfordelingen med X = antal måneder med restordre,

n = 28 (samlet antal udfald), p = 0,06 (primærsandsynligheden). Sandsynligheden for q måneder med restordre er da:

P(X=q) = (n,q)pq(1-p)n-q

Beregn komplementærhændelsen: "Højst to måneder med restordre" = P(X<= 2) = P(X=0) + P(X=1)+P(X=2)

Svaret er så: 1-P(X<=2).


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2013 af Isha94 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med at besvarer disse spørgersmål? :-)

 

a) Gør rede for grundlæggende sandsynlighedsregning, herunder begreberne sandsynligheder, hændelser, Venndiagramer, betinget sandsynlighed, uafhængige hændelser, permutationer og kombinationer


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. februar 2013 af peter lind

Du kan altså ikke forvente vi skriver en lærebog i emnet til dig. Du må slå op i dine bog


Skriv et svar til: sandsynlighedsfordelinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.