Matematik

Lokale ekstrema ?

21. september 2005 af row (Slettet)
Jeg sidder med denne opgave:

jeg har en graf som er givet med f(x)=x^4-4x^2

Beregn de lokale ekstrema??

Men jeg aner ikke hver de lokale ekstrema er nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2005 af Mikziel (Slettet)


Globale ekstrema er det absolut laveste/højeste punkt på grafen, den noteres dog ikke hvis den er uendelig.

Lokale ekstrema er de andre minimum- og maksimumspunkter. (vendepunkter på grafen)

Hvis du løser f'(x)=0

får du værdierne for disse punkter. da tangensen netop i disse punkter har en hældning på nul.

\\\\Mikziel

Svar #2
21. september 2005 af row (Slettet)

kan man så egentlig os bare finde dem på lommeregneren ved at bruge minimum og maximum funktionen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2005 af Mikziel (Slettet)

Jeg har aldrig brugt den funktion, men det lyder da som om den finder minimum og maksimum :)

Spørgsmålet er bare om den finder De globale, eller om den finder både Globale og Lokale

\\\\Mikziel

Svar #4
21. september 2005 af row (Slettet)

ja det er jo lige det

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2005 af frodo (Slettet)

du skal differentiere, når der står beregn

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#0

Du skal vidst nok bare tegne grafen og derefter differentiere funktion. Som før nævnt skal f'(x)= 0, hvilket den bliver hvis der er et lokalt ekstremum..

Skriv et svar til: Lokale ekstrema ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.