Matematik

Tretrinsreglen

22. november 2012 af rkm (Slettet)

Hej.

Jeg står med en opgave, som hedder qx^3-2. Jeg har ikke prøvet at lave en opgave med en konstant også. Hvad skal jeg gøre med den?

Skal dele den op i trin.

Håber virkelig I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn differenskvotienten

(f(x+h) - f(x)) / h

ved at benytte funktionens forskrift. Konstanten er en del af funktionens forskrift.


Svar #2
22. november 2012 af rkm (Slettet)

Vil det så komme til at hedde:

(q(x-2+h)^3-q(x-2)^3)/h ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Benyt forskriften for funktionen. Beregn f(x+h) og f(x) med f(x) = q·x3 - 2

f(x+h) = q·(x+h)3 - 2

f(x) = q·x3 - 2

Indsæt i udtrykket for differenskvotienten.


Svar #4
22. november 2012 af rkm (Slettet)

Okay, tak. Så prøver jeg lidt igen

 


Svar #5
22. november 2012 af rkm (Slettet)

Når man skal reducere udtrykket, hvordan vil det så komme til at lyde, når det er i ^3


Svar #6
22. november 2012 af rkm (Slettet)

Vil det lyde: 

q*x^3+q*h^3+q*3*x*h-q*x^3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Udregn q·(x+h)3 og træk q·x3 fra.

q·(x+h)3 - q·x3 = q·((x+h)3 - x3) = q·(x+h-x)·((x+h)2 + (x+h)·x + x2)

                                                       = ...

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du mangler 2 led i dit udtryk.

(x+h)3 = (x+h)·(x+h)2 = x·(x+h)2 + h·(x+h)2 = ...


Svar #9
22. november 2012 af rkm (Slettet)

Forstår det ikke rigtig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad er det, du ikke forstår?

(x+h)3 = x3 + 3x2h + 3xh2 + h3 ,

hvorfor

(x+h)3 - x3 = 3x2h + 3xh2 + h3

Beregn nu

(f(x+h) - f(x)) / h = q·(3x2h + 3xh2 + h3) / h


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.