Matematik

Forklaring på omskrivning

22. november 2012 af interweb (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven er vedhæftet som et billede. 

Jeg har problemer med at forklare hvad der sker i det forskellige trin. Vil nogen være rare at forklare hvad det er der sker i hvert led? Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: optimum.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vise, at

(x2 + x + 2) / (x-1) = x + 2 + 4/(x-1)

Man har

(x2 + x + 2) / (x-1) = (x2 + x -2 + 2 + 2) / (x-1)

                               = ((x+2)(x-1) + 4) / (x-1)

                               = ((x+2)(x-1))/(x-1) + 4/(x-1)

                               = x+2 + 4/(x-1)

Man faktoriserer 2.-gradspolynomiet x2 +x -2 ved at benytte dets rødder x = -2 eller x = 1 .


Svar #2
22. november 2012 af interweb (Slettet)

Jeg tror ikke helt at jeg forstår hvad du mener. Vil du være rar at uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke? Det er beskrevet i detaljer.


Svar #4
22. november 2012 af interweb (Slettet)

Hvad er det du gør på første linje i tællerne? Hvordan går du fra (x2 + x + 2) til (x2 + x -2 + 2 + 2)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man trækker 2 fra og lægger 2 til igen; 0 = -2 + 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2012 af hbhans (Slettet)

Man kan også benytte almindelig gammeldags division med "gardiner".

x-1] x2  + x + 2  [x + 2 rest 4

       x2  - x      .

      -------      .

            2x + 2

            2x - 2

            -------

                   4

 

Dvs. (x2  + x + 2)/(x - 1) = x + 2 + 4/(x-1)

      


Svar #7
22. november 2012 af interweb (Slettet)

#5 og #6

Okay tror at jeg har den nu. Tak skal i have :)


Skriv et svar til: Forklaring på omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.