Matematik

vækstrate

23. november 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: C-niveau

halveringskonstant = 5 find vækstrate for en eksponentiel sammenhæng... 

 

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af PeterValberg

fremskrivningsfaktoren a kan bestemmes som:

Vækstraten r kan bestemmes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

Halveringskonstanten T1/2 er givet ved

   T1/2  = ln(1/2) / ln(a),                         a er fremskrivningsfaktoren

    a = (1/2)1/(T1/2)

Vækstraten

       r = a - 1

       r = (1/2)1/(T1/2) - 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2012 af evaen (Slettet)

T_(0.5)=halveringskonstanten

Den T_(0.5) rod af 0.5 er lig med a

Desuden er a=1+r hvor r er vækstraten :-)


Skriv et svar til: vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.