Matematik

Vektorregning.

23. november 2012 af christinapetersen15 (Slettet)

Jeg har et spørgsmål, hvor jeg har fået opgivet en linje: 5x-2y+z=3. 
Normalvektoren kan jeg vel aflæse til at være (5,-2,1)? Men hvad er retningsvektoren for linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 Den kan du ikke aflæse ud fra linjens ligning i rummet..


Svar #2
23. november 2012 af christinapetersen15 (Slettet)

Hvordan kan jeg så finde den, jeg har yderligere fået afvide at den skærer XZ-planen i en ret linje.


Svar #3
23. november 2012 af christinapetersen15 (Slettet)

Hov, en lille tastefejl: det er en plan jeg har fået opgivet, og planen skærer XZ-planen i en ret linje, og det er den rette linje som jeg så skal finde en parameterfremstilling for. Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det, når jeg ikke har en retningsvektor? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er helt korrekt, at det er ligningen for en plan. I rummet beskeives en ret linie ved en parameterfremstilling. Planen, der kaldes xz-planen, er planen med ligningen y = 0 . Sætter man y = 0 i den anden plans ligning, får man ligningen

5x + z = 3 , eller

z = -5x + 3 .

Man bestemmer så en parameterfremstilling for skæringslinien mellem de to planer ved, for eksempel, at benytte x som parameter t. Derved får skæringslinien parameterfremstillingen

[x(t) , y(t) , z(t)] = [ t , 0 , -5t + 3] = [0 , 0 , 3] + t·[1 , 0 , -5] , t ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

#1 da linjen i planen beskrives ved en parameterfremstilling


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

I en plan kan en ret linie beskrives ved en ligning eller ved en parameterfremstilling. I rummet beskrives en plan ved en ligning. I rummet kan en ret linie beskrives ved en parameterfremstilling, men ikke ved en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

#6

hov jeg sejler

 JEG MENER, I RUMMET KAN EN RET LINJE IKKE BESKRIVES VED EN LIGNING.... Undskyld


Skriv et svar til: Vektorregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.