Matematik

Differention

23. november 2012 af humseper1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal finde marginal product for L i to funktioner.

Q=10K^0,6*L^0,4

Q=10K^0,5*^L0,5

Jeg har fundet ud af at det gøres ved at differentiere funktionerne med hensyn til L. Er der nogen der kan forklare hvordan dette gøres?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af hbhans (Slettet)

Find de partielle differentialkoefficienter ∂Q/∂L.


Svar #2
23. november 2012 af humseper1 (Slettet)

Hmm. Hvordan gør man det. Kan du hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2012 af hbhans (Slettet)

∂Q/∂L er differentialkvotienten af Q hvor den anden variabel K regnes for at være konstant.


Svar #4
24. november 2012 af humseper1 (Slettet)

Ser det her rigtigt ud?

 

Q' = 0,4*10K^0,6*L^(-)0,6

Og Q'= 0,5*10K^0,5*L^(-)0,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2012 af hbhans (Slettet)

Den første er rigtig, (bortset fra den mærkelige parentes om minustegnet),men du skal skrive ∂Q/∂L i stedt for Q' for at vise at det er en partiel differentiation. Desuden kan udtrykket trækkes sammen til:

∂Q/∂L = 4*(K/L)0.6

Den anden er også OK, men kan trækkes sammen til:

∂Q/∂L = 5*(K/L)0.5  eller  ∂Q/∂L = 5*√(K/L)


Skriv et svar til: Differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.