Matematik

Diskriminant

25. november 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal regne en diskriminant ud der hedder: -4^2-4*2*(-6)

Er -4^2=16 eller -16?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder, at -42 = -16 , og at (-4)2 = 16 . Husk, at i diskriminanten indgår b2 . Hvis b = -4, er det (-4)2, der skal beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af thecartman (Slettet)

Hej.

-4^2 = 16.

Dette skyldes at minus gange minus giver plus :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er forkert, at skrive, at -42 = 16. Der skal parentes omkring: (-4)2 = 16 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2012 af PeterValberg

#2 se #1

-4^2 = -16
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.