Matematik

kontinuitet og differentabilitet

26. november 2012 af chrisBH (Slettet)

1. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (x0, f(x0)), når f(x) = 2x-1 i P(1, f(1))

2.  Forklar hvad man forstår ved henholdsvis f`(x0) og f`(x) for en funktion. Bestem f`(x0) og f`(x) for f(x)=2x2 -4x+5, x0 =1 og redegør for hvad de fortæller om funktionen . Tegn f(x) og f`(x) i samme koordinatsystem og kommenter grafernes forløb.

3. Bestem den afledede funktion til f(x) = 3x5 +2x4-17x2 -9
 

Mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) ·(x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 1. Man skal beregne f(1) og f '(1) .


Skriv et svar til: kontinuitet og differentabilitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.