Matematik

Sinusrelationer

26. november 2012 af misslovely (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hejsa. Jeg har fået en opgave hvor jeg skal bestemme vinkel C i en trekant ABC Trekanten har følgende mål : Sidelængden fra A til C er 30 og fra B til C er den 26 .... Nogle der kan hjælpeee?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af mette48 (Slettet)

Du skal bruge endnu en oplysning.

Hvad vil du egentlig spørge om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af melanieholbaek (Slettet)

Så starter du med at finde siden AB. 

Det gøres med pythagoras  : A^2 + b^2 = c^2 

30^2 + 26^2 = 1576 

Derefter tager du kvadratroden af det = 39,7

Da du ingen vinkler ved bruger du cosinusrelationen.

? ? Cos A = b^2 + c^2 - a^2 / 2 * b * c 

så tager vi udgangspunkt i vinkel a først 

Cos A = 39,7^2 + 30^2 - 26^2 / 2 * 39,7 * 30 

derefter for du et tal det sætter du i cos^-1 

det sammen gør du derefter med b 

Cos B = 26^2 + 39,7^2 - 30^2 / 2 * 26 * 39,7

Og så sætter du det i cos^-1

Det samme gør du med c

Cos C = 30^2 + 26^2 - 39,7^2 / 2 * 26 * 30 

derefter sætter du det i cos^1

Og for at være sikker på at du har det rigtige svar pluser du vinklerne sammen og det skulle gerne give 180 da det jo er en trekant 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af mette48 (Slettet)

#2 der står da ingen steder at det er er retvinklet trekant.

Hvis det er det er der da ingen grund til at bruge sinus eller cosinusrelationen.

for øvrigt har du byttet rundt på navnene

A til C (b) er 30 og fra B til C (a) er den 26

sinA=a/c,  sinB=b/c og C er fra starten sat til 90º

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2012 af melanieholbaek (Slettet)

Ved du om det er en retvinklet trekant ?? Eller for man en tegning på hvordan trekanten er opbygget?


Svar #5
26. november 2012 af misslovely (Slettet)

Ups... Ja , det kan godt passe. Den er retvinklet...' Kan jeg stadig bruge svar #2

Svar #6
26. november 2012 af misslovely (Slettet)

Her er et billlede af opgaven. Håbeer i kan hjælpe:-)
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2012 af melanieholbaek (Slettet)

Jeps du kan sagtens benytte mit svar :D 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2012 af mette48 (Slettet)

Det var jo en lidt anden sag

Du kan ikke bruge dine resultater fra ovenstående, da hypotenusen er 30 og den ene katede skal beregnes.

Bruger pytagores til at finde AH

AH2+262=302

AH≈15

sinC=15/30 = 0,5 ⇒ C=30º

<HAC=180-90-30 = 60

tan<HAB=13/14 slå det op

<A=>HAC+<HAB


Svar #9
26. november 2012 af misslovely (Slettet)

Mange tak for hjælpen:-))))

Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.