Matematik

Vektorregning

27. november 2012 af CM123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

i et koordinatsystem er to vektorer givet ved:

a(vektor) = (2,t) og b(vektor)=(-3,4)

hvor t er et tal 

 

bestem t, så vektorene a og b er ortogonale? 

___________

opgave 2 

i et koordinatsystem er to vektorer givet ved:

 

a(vektor) = (5,-10) og b(vektor)=(6,8)

a) bestem koordinatsættet til projektionen af vektor a på vektor b

b) bestem arealet af parralellogrammet udspændt af vektor a og vektor b  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af PeterValberg

se dette indlæg, - det er samme problemstilling (mht opgave 1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

2*(-3)+4t =0 <=> -6 + 4t = 0 <=> 4t=6 <=> t=6/4 = 3/2. 

a) brug formlen for projektion af en vektor på en vektor.

b) Arealet af et parellelogram udspændt af to vektorer fås ved at bestemme den numeriske værdi af determinanten mellem de to vektorer. 

Frem med formlerne og indsæt ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af PeterValberg

Video om orthogonale (vinkelrette) vektorer

Video om projektion af vektor på vektor

Video om arealberegning vha vektorer

Alle videoerne er fra FriViden.dk, hvor du kan finde mange andre videoer
bland andet om vektorer i planen [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.