Matematik

Nulreglen

27. november 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. Jeg har brug for hjælp til disse opgaver.

De skal løses ved hjælp af nulreglen, men jeg har svært ved at fatte det.

(x^2-4x)*(x^2+2x-3)=0  

2x^3+7x^2-4x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af nielsenHTX

nulreglen siger at hvis et produkt skal være nul, så skal mindste 1 af faktorerne være nul, altså

a*b=0 ⇔a=0 eller b=0.

 

i 2x^3+7x^2-4x=0 sæt x uden for en parentes så er den på samme from som den første.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.