Matematik

Eksamensopgave hjælp :)

27. november 2012 af AndersRD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Parablen med ligningen y = 9 - x^2 og linjen med ligningen y = x + 3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

a) Skitsér M i et koordinatsystem og bestem arealet af M.

Jeg har skitseret funktionerne i et koordinatsystem. Men ved ikke, hvordan jeg skal bestemme arealet af M.

 

På forhånd tak for hjælpen. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af SuneChr

Find først linjen og parablens skæringspunkter, som er integrationsgrænserne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af peter lind

Find skæringspunkterne mellem parablen og linjen. Det giver den nedre og øvre grænse for arealet. Derefter integrerer du differencen mellem de 2 funktioner.


Svar #3
27. november 2012 af AndersRD (Slettet)

Jeg finder skæringspunkterne for linjen og parablen ved hjælp af mit værktøj.

solve(9-x^2 = 0, x) =-3, 3

solve(x+3 = 0, x)= -3

 

Hva så nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2012 af peter lind

Du skal finde de 2grafers skæring med hinanden ikke de 2 grafers skæring  med x aksen, som er det du har fundet.


Skriv et svar til: Eksamensopgave hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.