Matematik

differentialregning hjælp

27. november 2012 af Lillozz (Slettet)

h(x)=(x^2+√(x+1))^2

Hvordan differentier jeg denne her? Jeg ved, at jeg skal bruge kædereglen, men x^2 forvirrer mig.

u=x+1 og f(u)=u^2

u'=1 og f'(u)=1/2√u


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion

h(x) = (x2 + √(x+1))2

h'(x) = 2·(x2 + √(x+1)) · (x2 + √(x+1))'

        = ...


Svar #2
27. november 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad forstår du ikke i #1?

Funktionen h(x) er sammensat af de to funktioner f(x) = x2 og g(x) = x2+√(x+1) , så at

h(x) = f(g(x)) = f(x2+√(x+1)) .

Dermed er

h'(x) = f '(g(x)) · g'(x) ,

som det fremgår i #1. Man kommer så videre ved at beregne g'(x) .


Svar #4
27. november 2012 af Lillozz (Slettet)

Okay, nu er jeg med. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: differentialregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.